Grond en Geld

Grond en Geld

Het verhaal van de Lutkemeerpolder is een verhaal over vastgoed. Grond tussen Amsterdam en Schiphol is veel waard. De druk op dit soort gronden voor meer ‘rendabelere’ exploitatie dan landbouw is dan ook enorm.

Er kunnen miljoenen verdiend worden. Bijvoorbeeld op tijd grond kopen en verkopen kan zeer lucratief zijn. En de gemeente kan leuk verdienen aan de uitgifte van kavels in erfpacht. Maar vooral zijn dit soort gebieden interessant voor investeerders en beleggers. ‘Geld moet in stenen’ voor een lange termijn rendement. Vraag wordt gecreëerd en nieuwere bedrijventerreinen krijgen uiteindelijk altijd kopers en huurders.

In de Lutkemeerpolder is het niet anders, lees hier het verhaal over de speculatie, corruptie en betrokkenheid van de gemeente Amsterdam.

Wel bijzonder is het dat het niet niet gaat om een reguliere projectontwikkelaar. De Schiphol Area Development Company (SADC) is namelijk een project van vier aandeelhouders: de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland en Schiphol. Lees hier meer over alle spelers in de Lutkemeerpolder.

De behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen wordt gecreëerd, zeker in dit geval: SADC heeft nog honderden hectares onontwikkeld bedrijventerrein in haar portefeuille. Lees er hier meer over.

Reacties zijn gesloten.