Hoe kan ik helpen?

Je kan allereerst natuurlijk de facebook en nieuwsbrief in de gaten houden voor demonstraties en acties. In de tussentijd zijn allerlei dingen die je zelf kan doen om de Lutkemeer te helpen.

Ontmasker de koper

De gemeente heeft beloofd niets te doen totdat het contract getekend is. We willen voorkomen dat de partij achter het distributiecentrum dit contract gaat tekenen, en daarom vragen we de mogelijk geĂ¯nteresseerde bedrijven om te bevestigen dat ze het niet zijn.

Help mee met deze actie door te mailen, bellen of twitteren. Hier [link] meer uitleg

Alarm lijst

GEM BV heeft beloofd geen verdere werkzaamheden uit te voeren, dat neemt niet weg dat we waakzaam moeten blijven of ze zich ook aan deze belofte gaan houden. Het kan zo maar gebeuren dat ze alsnog besluiten zand uit te gaan rijden zonder de vergunning die ze daarvoor nodig hebben. Om te voorkomen dat ze onherstelbare schade aanrichten zullen we de vrachtwagens moeten blokkeren terwijl we naar de rechter stappen om ons gelijk te halen.

Zet je op de alarmlijst en ontvang een sms in geval dat je hulp nodig is. Mail je telefoonnummer naar info@behoudlutkemeer.nl .

Teken de petities

Steun de strijd door je stem achter te laten op deze petitie.

Teken ook de nieuwe petitie op Avaaz .

Stem op de Tuinen van Lutkemeer als beste burgerinitiatief en genereer zo weer aandacht voor de polder. Ook is er een geldprijs die de polder goed kan gebruiken. Je kan hier stemmen (dit kan tot 6 november).

E-mail het college of een raadslid

Het mooie van Amsterdam: iedereen kan de raadsleden e-mailen. Zoek een email van een raadslid uit op deze webpagina van de gemeente. Een korte email helpt om ze bewust te maken dat mensen de polder op waarde weten te schatten. Je kan ze natuurlijk ook een paar e-mailen đŸ˜‰

De verantwoordelijke wethhouders kun je ook benaderen via een online formulier. Je kan je dan het best richten tot Marieke van Doorninck van GroenLinks (hier) die als wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid de verantwoordelijkheid heeft over de Lutkemeer. Een andere optie is je te richten tot Laurens Ivens van SP (hier) die gaat over oa Voedselbeleid, Bouwen & Groen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Door middel van een nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe acties. Je kunt je via het formulier op deze website inschrijven.

Stuur een berichtje aan je politieke partij

De gemeente kan het plan nog stoppen – alleen dan moeten GroenLinks, D’66, PvdA en SP tot inzicht komen. Heb je op Ă©Ă©n van deze partijen gestemd of ben je zelfs lid van de partij? Stuur ze een berichtje, en leg uit waarom jij als stemmer je zorgen maakt om deze beslissing.

Hoi!

De afgelopen verkiezingen heb ik vol vertrouwen gestemd op jullie. Maar nu laten jullie de Lutkemeerpolder toch een bedrijventerrein worden? Daarom heb ik niet voor jullie gestemd! Waarom doen jullie hier niets aan? Waarom zetten jullie maatregelen van eerdere colleges gewoon door zonder ze goed te heroverwegen?

Nodig je vrienden uit voor de facebook pagina

Hoe meer mensen op de hoogte zjin en blijven van het probleem en de beweging, hoe beter. Help de beweging groeien. Klik op facebook bovenaan op Invite friends, pas eventueel de tekst aan, klik op select all, en verstuur.

Stuur een brief naar de raad

Nu denk je natuurlijk: wat heeft een brief voor zin? Maar de gemeente is verplicht te antwoorden op elke ondertekende brief die ze ontvangen. Dit noemen ze een raadsadres, en hoe dat precies werkt kan je hier lezen. Juist omdat dit niet heel veel gebruikt wordt heeft dit zeker zin. Je kan hier ook online je brief inzenden.

  • Richt de brief aan de gemeenteraad
  • Hou het kort
  • Stel een duidelijke vraag of spreek duidelijk je zorgen uit

Stuur een ingezonden brief naar de krant

Ook aandacht van de media helpt. Op die manieren komen weer nieuwe mensen in aanraking met de polder. Het laat ook zien aan het college dat het belangrijk is!

Praat over de Lutkemeer!

Het allerbelangrijkste: maak meer mensen bewust van de Lutkemeerpolder. Hoe meer mensen ervan afweten hoe eerder het college zich zal moeten bijsturen. Ga er een keertje wandelen op een mooie herfstdag of ga langs bij Biologische Boerderij De Boterbloem voor lokale boodschappen of een kop koffie.

Reacties zijn gesloten.