Hoe kan ik helpen?

Blijf in ieder geval op de hoogte door in te schrijven voor de nieuwsbrief of door ons te volgen op facebook.

Geen Albert Heijn in de Lutkemeer

We hebben na lange tijd uitgevonden dat Albert Heijn de ‘koper’ is. De partij die in de Lutkemeerpolder een distributiecentrum wil bouwen. Help mee om Albert Heijn te overtuigen zich terug te trekken. Hier de uitleg wat je zoal kunt doen.

Doneer voor de Lutkemeer!

De campagne en de juridische procedures kosten geld. Ook een steentje bijdragen? Doneer voor de Lutkemeer!
NL94 INGB 0007 2294 84 | t.n.v. Het Luchtkasteel | o.v.v. Behoud Lutkemeer

Alarm lijst

De vergunningen zijn niet rond en er is een bouwstop, dat neemt niet weg dat we waakzaam moeten blijven. Het kan zo maar gebeuren dat ze alsnog besluiten zand uit te gaan rijden zonder de vergunning die ze daarvoor nodig hebben. Om te voorkomen dat ze onherstelbare schade aanrichten zullen we de vrachtwagens moeten blokkeren terwijl we naar de rechter stappen om ons gelijk te halen.

Zet je op de alarmlijst en ontvang een sms in geval dat je hulp nodig is. Mail je telefoonnummer naar info@behoudlutkemeer.nl .

E-mail het college, een raadslid of de provinciale staten

Het mooie van Amsterdam: iedereen kan de raadsleden e-mailen. Zoek een email van een raadslid uit op deze webpagina van de gemeente. Een korte email helpt om ze bewust te maken dat mensen de polder op waarde weten te schatten.

De verantwoordelijke wethouders zijn te benaderen via een online formulier. Marieke van Doorninck van GroenLinks (hier) heeft als wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid de verantwoordelijkheid over de Lutkemeer. Een andere optie is Laurens Ivens van SP (hier) die gaat over oa Voedselbeleid, Bouwen & Groen.

Provincie Noord Holland is eveneens mede-eigenaar van ontwikkelaar SADC. Daarnaast hebben zij een taak om de gemeenten te controleren. Ook zij zijn per mail goed bereikbaar, zie hier de contactgegevens.

Stuur een bericht aan je politieke partij

De gemeente kan het plan nog stoppen – alleen dan moeten GroenLinks, D’66, PvdA en SP tot inzicht komen. Heb je op één van deze partijen gestemd of ben je zelfs lid van de partij? Stuur ze een berichtje, en leg uit waarom jij als stemmer je zorgen maakt om deze beslissing.

Bijvoorbeeld
De afgelopen verkiezingen heb ik vol vertrouwen gestemd op jullie. Maar nu laten jullie de Lutkemeerpolder toch een bedrijventerrein worden? Daarom heb ik niet voor jullie gestemd! Waarom doen jullie hier niets aan? Waarom zetten jullie maatregelen van eerdere colleges gewoon door zonder ze goed te heroverwegen?

Steun onze facebook-pagina

Hoe meer mensen op de hoogte zijn en blijven van het probleem en de beweging, hoe beter. Help de beweging groeien. Klik op facebook bovenaan op Invite friends, pas eventueel de tekst aan, klik op select all, en verstuur.

Stuur de krant een ingezonden brief

Ook aandacht van de media helpt. Op die manieren komen weer nieuwe mensen in aanraking met de polder. Het laat ook zien aan het college dat het belangrijk is!

Praat over de Lutkemeer!

Het allerbelangrijkste: maak meer mensen bewust van de Lutkemeerpolder. Hoe meer mensen ervan afweten hoe eerder het college zich zal moeten bijsturen. Bezoek de plek, neem mensen mee en ga er een keertje wandelen of fietsen op een mooie dag!

Reacties zijn gesloten.