Hier wil je toch niet bouwen?

Hier wil je toch niet bouwen?

De Lutkemeerpolder is de laatste landbouwgrond van Amsterdam. Maar deze vruchtbare grond dreigt onder zand te verdwijnen omdat een bedrijf in de food retail, specifieker zelfs “iets zoals picnic”, er een distributiecentrum zou willen bouwen. Maar zonder koper, geen zand!

We hebben een aantal potentiële kandidaten in het vizier. Ze hebben van ons een brief ontvangen waarin hen wordt gevraagd te bevestigen dat zij niet van plan zijn zich in de Lutkemeerpolder te vestigen. Help mee om deze vraag kracht bij te zetten en stuur ze een berichtje.

Wie zijn het en wat kan je doen?

Een distributiecentrum van 55.000 meter is behoorlijk groot, en het aantal partijen in de food retail beperkt. We zetten er vijf op een rij. Stuur ze een berichtje.

Jumbo

Jumbo levert sinds het begin van dit jaar aan consumenten in Amsterdam vanuit een hub bij Sloterdijk. Maar die wordt weer bevoorraad vanuit een distributiecentrum in Woerden. Willen ze nu de hoofdstad veroveren en een groot elektrisch vervoer netwerk opzetten?

Klik hier om Jumbo te berichten op facebook of twitter.

Hi @Jumbo. De Lutkemeerpolder is de laatste vruchtbare grond van Amsterdam, en het gerucht gaat dat daar een nieuw distributiecentrum wordt gebouwd. Jullie zullen dat toch niet zijn? We ontvangen graag een schriftelijke bevestiging. Zie https://bit.ly/2PBLBLU.

De klantenservice is bereikbaar via: 0800 0220161

Sligro

Sligro doet sinds kort ook de logistiek voor Heineken Nederland en bij de bekendmaking gaven ze aan tot 100 miljoen euro te willen investeren in hun logistieke netwerk. Willen ze dit geld gebruiken om de polder te vernietigen?

Klik hier om Sligro te berichten op facebook of twitter.

Hi @Sligro. De Lutkemeerpolder is de laatste vruchtbare grond van Amsterdam, en het gerucht gaat dat daar een nieuw distributiecentrum wordt gebouwd. Jullie zullen dat toch niet zijn? We ontvangen graag een schriftelijke bevestiging. Zie https://bit.ly/2PBLBLU.

Misschien kan het filiaal in Amsterdam telefonisch vragen beantwoorden op (020) 463 81 66.

Kweker – heeft laten weten het niet te zijn!

Een minder bekende partij, maar Kweker is een food distributeur in de foodhallen bij west. Alleen hier moeten ze uit weg verhuizen.

De kweker heeft inmiddels laten weten het niet te zijn!

PicNic

Hun distributienetwerk zou gaan bestaan uit 5 distributiecentra (plus 70 hubs), en die staan inmiddels in oa Nieuwegein en Diemen. Is de strategie veranderd?

Klik hier om PicNic te berichten op facebook of twitter.

Hi @PicNic. De Lutkemeerpolder is de laatste vruchtbare grond van Amsterdam, en het gerucht gaat dat daar een nieuw distributiecentrum wordt gebouwd. Jullie zullen dat toch niet zijn? We ontvangen graag een schriftelijke bevestiging. Zie https://bit.ly/2PBLBLU.

De klantenservice van Picnic is bereikbaar via email of op 06-45742642.

Albert Heijn

Zuster bedrijf van Bol.com en de grootste partij in Nederland als het gaat om de thuisbezorging van boodschappen. Albert Heijn heeft in Sloterdijk onlangs een nieuw distributiecentrum geopend, dus het lijkt onwaarschijnlijk. Maar dat zien we toch graag zwart op wit!

Klik hier om Albert Heijn te berichten op facebook of twitter.

Hi @AlbertHeijn. De Lutkemeerpolder is de laatste vruchtbare grond van Amsterdam, en het gerucht gaat dat daar een nieuw distributiecentrum wordt gebouwd. Jullie zullen dat toch niet zijn? We ontvangen graag een schriftelijke bevestiging. Zie https://bit.ly/2PBLBLU.

De klantenservice is bereikbaar via: 0800 03 05

Wat is de Lutkemeerpolder?

Een weids uitzicht, vruchtbare kleigrond en daarbij de enige biologische boerderij van Amsterdam: de Lutkemeerpolder is een bijzonder gebied. Een prachtig groengebied met historische waarde, ingeklemd tussen een bedrijventerrein en Schiphol.

De eerste plannen voor een bedrijventerrein op deze schaarse grond dateren van twintig jaar geleden. Dat was een tijd waarin termen als ‘lokaal voedsel’ en ‘korte ketens’ de gemoederen niet bezighielden. Er is sindsdien veel veranderd: klimaatverandering dwingt ons allemaal anders te kijken naar plekken als de Lutkemeerpolder.

Die nieuwe visie rechtvaardigt het dan ook om de ontwikkeling van bedrijventerrein Lutkemeer III te heroverwegen.

Er is geen noodzaak om te bouwen, ook niet om de woningopgave in Amsterdam te realiseren. Bedrijven staan niet in de rij om zich hier te vestigen. Er zijn wèl investeringsmaatschappijen die hun geld graag in stenen en grond willen beleggen. Moet daar dit prachtige plekje voor wijken?

Er is een weg terug: Schiphol Area Development Company (SADC) is geen externe projectontwikkelaar, maar onder andere opgericht door de gemeente Amsterdam. Grondeigenaar GEM BV is zelfs voor de helft van de gemeente. De gemeente kan er dus nog een halt aan roepen.

Hoe kan je verder helpen?

Ben je enthousiast en wil je de Lutkemeer nog meer helpen? Klik hier om te lezen op welke manieren je dat allemaal kan doen. Veel manieren zijn slechts een kleine moeite!

Ik wil contact opnemen als bedrijf

Ben je hier terecht gekomen als medewerker van één van de bedrijven? Wat fijn, we willen heel graag met je in gesprek. Ons doel is heel simpel: een brief die aangeeft dat jullie je niet willen vestigen in de Lutkemeer, of samen in gesprek gaan over andere opties.

Stuur ons snel een mailtje.

Reacties zijn gesloten.