Waarom je hier je bedrijf niet wilt bouwen

Hier wil je toch niet bouwen?

Welkom op de website van Behoud Lutkemeer. Ben je hier terecht gekomen als medewerker van een food retail bedrijf? Wat fijn, we willen heel graag met je in gesprek. Ons doel is heel simpel:

  • Een brief waarin jullie aangeven je niet te willen vestigen in de Lutkemeer;
  • Eventueel samen in gesprek gaan over andere opties in de buurt.

Waarom richten jullie je tot ons?

SADC en de gemeente Amsterdam houdt angstvallig geheim welke partij geintereseerd is; het enige wat we weten is dat het gaat om food retail. We hebben een overzicht gemaakt van de bedrijven die de financiele middelen en schaal hebben voor een distributiecentrum van dit formaat, en die via verschillende bronnen naar voren kwamen als mogelijke kandidaten.

Op de pagina van de actie leggen we ook een stukje van die context uit.

Hoe neem ik contact op?

Stuur ons snel een mailtje. Als je daar je telefoonnummer in vermeld kunnen we ook telefonisch contact opnemen.

Wat is de Lutkemeerpolder?

Een weids uitzicht, vruchtbare kleigrond en daarbij de enige biologische boerderij van Amsterdam: de Lutkemeerpolder is een bijzonder gebied. Een prachtig groengebied met historische waarde, ingeklemd tussen een bedrijventerrein en Schiphol.

De eerste plannen voor een bedrijventerrein op deze schaarse grond dateren van twintig jaar geleden. Dat was een tijd waarin termen als ‘lokaal voedsel’ en ‘korte ketens’ de gemoederen niet bezighielden. Er is sindsdien veel veranderd: klimaatverandering dwingt ons allemaal anders te kijken naar plekken als de Lutkemeerpolder.

Die nieuwe visie rechtvaardigt het dan ook om de ontwikkeling van bedrijventerrein Lutkemeer III te heroverwegen.

Er is geen noodzaak om te bouwen, ook niet om de woningopgave in Amsterdam te realiseren. Bedrijven staan niet in de rij om zich hier te vestigen. Er zijn wèl investeringsmaatschappijen die hun geld graag in stenen en grond willen beleggen. Moet daar dit prachtige plekje voor wijken?

Er is een weg terug: Schiphol Area Development Company (SADC) is geen externe projectontwikkelaar, maar onder andere opgericht door de gemeente Amsterdam. Grondeigenaar GEM BV is zelfs voor de helft van de gemeente. De gemeente kan er dus nog een halt aan roepen.

Reacties zijn gesloten.