Teken ook!

Onderstaande petitie is inmiddels aangeboden. Ruim 7500 handtekeningen hadden op dat moment getekend. Zie hier een verslag.

Wat is nu de stand van zaken?

We gaan de komende maanden door met het verzoek ‘herziening bestemmingsplan’ . Na de gemeenteraad is het aan de Raad van State om inhoudelijk naar onze vraag te kijken en vooral om te oordelen of de corruptieve handelingen het huidige bestemmingsplan ongeldig maken. Overigens heeft de gemeenteraad niet inhoudelijk over het verzoek geoordeeld, maar heeft ze tijdens de behandeling alleen de politieke stokpaardjes in dit dossier van stal gehaald.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan is inschrijven voor de nieuwsbrief het beste. Ook zijn we te volgen op facebook.

We hebben de redenen om niet te bouwen in de Lutkemeer hier weer eens op een rij gezet.
Helpen en meedoen, dat kan zeker! Lees alles daarover hier.


de petitie
Roep de gemeente Amsterdam op om de bestemming van de Lutkemeerpolder definitief naar ‘agrarisch’ om te zetten. Teken mee! De vraag naar lokale producten is groter dan ooit. Juist daarom heeft Amsterdam haar laatste vruchtbare grond keihard nodig. Dit is het moment om achterhaalde bouwplannen te herzien. Zeker met het oog op een nakende crisis. Amsterdam, wees verstandig en #supportyourlocals. De groene, historische en vruchtbare Amsterdamse Lutkemeerpolder staat op het punt voorgoed te verdwijnen voor een distributiecentrum. Onnodige verdozing in plaats van een mooie weidse polder met bloemen en vogels én de laatste veertig hectare grond die geschikt is om lokaal voedsel te verbouwen.

Het verzoek tot wijziging kun je hier downloaden

Aantal handtekeningen tot nu toe:

Reacties zijn gesloten.