Albert Heijn has-to-go uit de Lutkemeer!

Vandaag hebben we bekend gemaakt die de bouwer is. Na maanden zoeken en vragen zijn we er achter gekomen wie in de Lutkemeerpolder een distributiecentrum wilt bouwen: Albert Heijn!

Na de bekendmaking bij de Stopera is een grote groep mensen meteen met veel lawaai naar de meest dichtstbijzijnde vestiging van Albert Heijn getrokken. Daar is een korte symbolische blokkade uitgevoerd, om duidelijk te maken wat het concern te wachten staat als ze zich achter het karretje van Groenlinks en de rest van de coalitie blijft laten spannen. “We gaan overal actie voeren en eisen dat ze met hun handen van de Lutkemeerpolder afblijven” aldus één van de aanwezigen”. “Ahold heeft nu de kans om te laten zien dat ze echt hart heeft voor de kleintjes, en voor het klimaat. Biologische aardappelen komen daar uit de grond, niet uit een vliegtuig op Schiphol.”

Er zijn voor komende weken al meerdere acties aangekondigd, bij vestigingen op diverse plekken in de stad en elders in het land, en bij het hoofdkantoor in Zaandam. “We gaan daarmee door tot de boodschap bij Ahold aangekomen is; AH has to Go uit de Lutkemeerpolder”.

Lees ook: Actievoerders Lutkemeerpolder onthullen wie groene polder gaat bebouwen: Ahold | Het Parool

Reacties zijn gesloten.