Fietsprotest ook voor Lutkemeer

Op vrijdag 25 september organiseert ‘Fridays for Future’ een fietsprotest welke verschillende Amsterdamse klimaatbewegingen samenbrengt.

In een lange traditie van fietsprotesten wordt de stad doorkruist in een luide, massale en kleurrijke fietsparade om alarm te slaan over de gevaarlijke greenwashing-campagnes van Amsterdam met toeters, sirenes, fluitjes en trommels – als een sterk symbool van de macht van het volk.

Het behoud van de Lutkemeerpolder is één van de onderwerpen waar voor wordt gefietst. Verzamelen om 14.30 ter hoogte van Lutkemeerweg 300. voor ontvangst en toelichting. Natuurlijk kun je ook even van de gelegenheid gebruik maken om de gravers van Markus BV toe te spreken.

De fietstocht kent de volgende eisen:

1. De gemeente Amsterdam stopt met greenwashing campagnes en kiest voor echte rechtvaardige en duurzame oplossingen

2. Huishoudens en burgers van Amsterdam niet opdraaien voor de kosten van de energietransitie maar dat die rekening betaald wordt door bedrijven die de afgelopen decennia geld hebben verdiend met klimaatvernietiging als gevolg.

3. De Lutkemeerpolder behouden blijft en dat lokaal produceren en consumeren wordt gepromoot.

4. Er een nieuwe Transitievisie Warmte komt, die niet afhankelijk is van biomassa en afvalverbranding en daarmee een stop op de biomassacentrale in Diemen.

5. Burgers van Amsterdam bij alomvattende kwesties direct mee kunnen beslissen.

De fietsdemonstraties beginnen in de Lutkemeerpolder, bij de beoogde Biomassa centrale in Diemen en bij het Homomonument naast de Westerkerk.

Om 16.00 komen allen aan op het museumplein waarna we verder fietsen naar de Stopera en onze eisen aan het college duidelijk maken!

Reacties zijn gesloten.