Ultimatum AH

Vrijdag zijn we op bezoek geweest bij Ahold met een aanzienlijke en luidruchtige groep, vlaggen, spandoeken en potten en pannen. Buiten voor de draaideur werden we ontvangen door een vriendelijke woordvoerster, of zoals dat in die wereld heet: Senior manager externe communicatie. Ze verklaarde dat ze onze brief aan Ahold nooit gezien had, dus hebben we de inhoud nog eens samengevat. Het leverde alvast een goed gesprek op.

Ze komt binnenkort een keer langs in de Lutkemeerpolder om te zien waar het om gaat. Ze kon, verklaarde ze, niets beloven maar was ook duidelijk bezorgd over de situatie, en ook voor de implicaties voor het bedrijf dat zich immers enorm aan het profileren is als ‘duurzaam’ en die z’n inkopen zou doen bij lokale producenten. We hebben haar duidelijk gemaakt dat we een grote achterban hebben die in staat is om zo’n beetje alle 895 filialen van AH te bezoeken om te flyeren en dergelijke.

Wij vroegen om een onderhoud met de directie hierover, zodat we onze standpunten zouden kunnen uitleggen (en die van hun vernemen). Meteen afzeggen van de koopvoornemens zou natuurlijk ook mogen, en we hebben voorgesteld dat ze hun 5,5 ha wel kopen, maar het bezit dan zonder voorwaarden overdoen aan Plan Biopolder voor redding van de polder. Dat vond ze een ‘creatieve oplossing’. Ze gaat alles voorleggen aan de directie en we hebben gevraagd om voor aanstaande vrijdag (11 juni) antwoord te geven, zodat we weten waar we aan toe zijn. “En anders staan we natuurlijk weer op de stoep”.

Wat we ook nog hebben voorgesteld is dat niet alleen zij een bezoek aan de polder brengt en daar een biologische lunch geserveerd krijgt, maar dat ze meteen de directie meeneemt. Wij hebben aangeboden een bus te regelen, die ze op komt halen en weer terugbrengt. Ook dat gaat ze voorstellen.We wachten dus in spanning af en zijn vol goede hoop dat we hiermee een ‘omslagpunt’ hebben bereikt.

Help mee!

Ook aan Albert Heijn laten weten dat ze zich terug moeten trekken? Stuur hen een brief, zie hier een voorbeeld: download brief.

Reacties zijn gesloten.