Van uitstel komt afstel

Al sinds maart 2019 beweert de gemeente dat bouwactiviteiten in de Lutkemeerpolder nodig zijn omdat er een bedrijf is dat graag daar een distributiecentrum wil bouwen en er elders geen plek is. Uiteindelijk duurde het tot het voorjaar van 2020 dat de reserveringsovereenkomst werd getekend. Een niet veelzeggende overeenkomst die normaliter voor vier tot zes maanden wordt aangegaan om een perceel te reserveren. Bij serieuze interesse volgt dan spoedig een koopovereenkomst.
Afgelopen woensdag liet de wethouder echter weten dat het betreffende bedrijf (de naam is geheim) uitstel heeft gevraagd tot 1 juli. Met andere woorden: ruim twee jaar na de aanvankelijke interesse is men nog steeds niet een bindende overeenkomst aangegaan. De reden zou zijn dat het door Corona ’te druk’ was.

Leegstand, gunstige voorwaarde en imagoschade
Wij begrijp het wel: in omliggende terreinen, Westpoort en rond heel Schiphol zijn vele honderden hectares beschikbaar. Deels onder gunstige voorwaarden (geen of veel minder erfpacht) en met veel minder eisen aan welstand en duurzaamheid. Maar bovenal kan iedereen op zijn vingers natellen dat één en zeker meerdere distributiecentra in de Lutkemeer voor gigantische verkeersproblemen gaan zorgen. 
En dat de naam van het bedrijf niet bekend wordt gemaakt is natuurlijk ook niet voor niets: bouwen in de Lutkemeerpolder leidt tot enorme imagoschade.

Van uitstel komt afstel
Het zou ons dus niet verbazen als de kandidaat zich alsnog terugtrekt. Een reserveringsovereenkomst biedt daar alle ruimte voor. Zoals we al eerder constateerden is de noodzaak om te bouwen vooral gelegen in de mogelijkheid geld te verdienen en te investeren. Niet omdat er bedrijven in de rij staan zich in de Lutkemeerpolder te vestigen. Er wordt naarstig gezocht naar kopers door SADC, notabene een BV die met gemeenschapsgeld overeind wordt gehouden.

Lutkemeerpolder groen en agrarisch
Wij blijven ons dan ook inzetten voor behoud van de polder. Behoud van groen, lokale landbouw en een belangrijk ecologisch en biodivers gebeid.
Tot op heden is er geen zand gestort en zijn de uitgevoerde werkzaamheden terug te draaien. Help en doe mee om dit te bereiken: vertel het verhaal, doneer voor de (juridische) campagne, verspreid kranten of neem contact op via info@behoudlutkemeer.nl

Lees hier het Paroolbericht.

Reacties zijn gesloten.